Kontakt do nas: 505 010 919 sklep@herba-farm.pl
Szukaj
0
Twój koszyk jest pusty ...

Zobacz co możesz zrobić:

● Zaloguj się aby mieć możliwość wczytania wcześniej zapisanych koszyków.
● Skorzystaj z wyszukiwarki zaawansowanej.
Strona główna » Kosmetyki » Oleje Kosmetyczne i hydrolaty » Olej arganowy kosmetyczny 50ml – Vivio
Olej arganowy kosmetyczny 50ml – Vivio

Olej arganowy kosmetyczny 50ml – Vivio


Kod EAN: 5902115102158

3 osoby kupiły 4 produkty

Nasza cena: 13,95 zł


Koszt wysyłki już od: 7,50 zł (sprawdź)Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 14,00 zł
Paczkomaty24 - 12,00 zł
Paczka w RUCHU - 7,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Produkt niedostępny (24h)

Chwilowo niedostępny






Dlaczego nasz sklep zielarski?

Szybkie płatności Patnosci

Ekspresowa realizacja Dostawa

Darmowa dostawa od 250zł Darmowa

Dbamy o bezpieczeństwo Bezpieczenstwo


  • Opis produktu
  • Opinie (0)

Olej arganowy nierafinowany
 

Bogaty skład olejku gwarantuje jego działanie pielęgnacyjne. Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, zapobiegający procesom starzenia się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku pomagają w uzupełnieniu niedoborów składników tłuszczowych w skórze. 
 

Olej arganowy powstaje z nasion drzewa arganowego, które naturalnie występuje jedynie na południu Maroka. Drzewo arganowe jest jednym z najstarszych drzew świata i odgrywa ważną rolę w zachowaniu ekologicznej równowagi na terenie swego występowania.
 

Olej arganowy, to jeden z najdroższych olejów na świecie, ponieważ proces jego pozyskiwania jest bardzo pracochłonny, a surowiec ma ograniczoną dostępność. Owoc arganowy ma wielkość małej śliwki, a wewnątrz posiada gorzką masę i ok. 3 ziaren orzecha. Produkcja oleju arganowego wykonywana jest metodami tradycyjnymi. 
 

Olej arganowy jest bardzo dobrze absorbowany przez skórę, szybko się wchłania i pomaga zyskać pożądaną elastyczność. Dlatego jest często wykorzystywany jako kosmetyk do masażu oraz składnik kosmetyków do skóry zniszczonej i z oznakami starzenia, a także kremów ochronnych do rąk, balsamów i przeciwzmarszczkowych kremów pod oczy.
 

 MEDYCYNA LUDOWA

Olej arganowy był znany już w czasach Fenicjan w Maroku. Przez tamtejszych mieszkańców do dziś jest wykorzystywany w walce z różnymi dolegliwościami. Stosuje się go zewnętrznie do pielęgnacji skóry oraz w przypadku zmian skórnych, takich jak trądzik, ospa wietrzna, egzema, oraz w celu złagodzenia zmian pooparzeniowych.
 

 CIEKAWOSTKA

W niektórych rejonach świata olej arganowy wykorzystywany jest do celów spożywczych. Podobno jego spożywanie usprawnia produkcję plemników, dlatego jest uznawany za doskonały afrodyzjak.

 

 


Zastosowanie

 

Wykorzystanie oleju arganowego w kosmetyce

  • pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia, podrażnionej i zniszczonej
  • polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień
  • do włosów rozdwajających się
  • pielęgnacja paznokci
  • stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.



5%
rabatu na
pierwsze zakupy
w Herba-Farm.
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Dodatkowe korzyści: regularne promocje • oferty tylko dla Ciebie • dostaniesz informacje o nowościach w pierwszej kolejności

Nasi klienci kupili ostatnio:

© 2017 All rights reserved
iPKO PayU PayPal