Kontakt do nas: 505 010 919 sklep@herba-farm.pl
Szukaj
0
Twój koszyk jest pusty ...

Zobacz co możesz zrobić:

● Zaloguj się aby mieć możliwość wczytania wcześniej zapisanych koszyków.
● Skorzystaj z wyszukiwarki zaawansowanej.
Strona główna » Zdrowie » Włosy, skóra i paznokcie » Olej Rycynowy – Vivio
Olej Rycynowy 50ml – Vivio

Olej Rycynowy – Vivio


Kod EAN: 5902115102332

12 osób kupiło 13 produktów

  •  
  •  

Nasza cena: 6,65 zł


Koszt wysyłki już od: 7,50 zł (sprawdź)Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 14,00 zł
Paczkomaty24 - 12,00 zł
Orlen Paczka - 7,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Produkt dostępny (24h)

Pojemność
50ml
100ml
Do koszyka





Dlaczego nasz sklep zielarski?

Szybkie płatności Patnosci

Ekspresowa realizacja Dostawa

Darmowa dostawa od 250zł Darmowa

Dbamy o bezpieczeństwo Bezpieczenstwo


  • Opis produktu
  • Opinie (0)

Olej Rycynowy Vivio

 

Olej rycynowy, nazywany także olejem rącznikowym jest produktem roślinnym, otrzymywanym z nasion rącznika pospolitego. Olejek, który jest bezbarwny oraz posiada gęstą konsystencję, znany i stosowany był już przed czterema tysiącami lat w Indiach i Egipcie. Jego zastosowanie jest bardzo obszerne – dzięki bardzo dobremu wchłanianiu jest składnikiem wielu kosmetyków, między innymi odżywek do zniszczonych i przesuszonych włosów oraz łamliwych paznokci. Ponieważ jest też jednym z najbardziej błyszczących olejków często stosowany jest przy produkcji błyszczyków i pomadek.


Właściwości i zastosowanie:
 

Olejek rycynowy znany jest ze swojego dobroczynnego wpływu na kondycje włosów, rzęs i brwi (włosy staja się lśniące, miękkie i puszyste; przestają się rozdwajać; stają się grubsze i mocniejsze; szybciej rosną), odżywia zniszczone paznokcie i zmniejsza ich łamliwość, dodatkowo doskonale oczyszcza twarz i zmiękcza skórę, nawet ta najtwardszą, w miejscach takich jak pięty. Dodatkowo wykazuje właściwości lecznicze związane z łagodzeniem bólu pleców, głowy i brzucha, ma także działanie przeczyszczające.


Jak stosować?
 

Olejek rycynowy może być stosowany zewnętrznie na brwi i rzęsy (np. za pomocą czystej szczoteczki po zużytym tuszu do rzęs), na włosy (można wsmarować go w końcówki albo nasadę włosów i skórę głowy) oraz na inne partie ciała w celu nawilżenia i zmiękczenia (kilka kropel wsmarować można np. w dłonie czy pięty). Dodatkowo może być składnikiem wielu maseczek, odżywek itp. domowej roboty. Olej może być także stosowany zewnętrznie w celu łagodzeniu bólu pleców, głowy czy brzucha – olejek należy podgrzać, a następnie zamoczyć w nim gazę, przyłożyć ją do bolącego miejsca i owinąć folią, aby jak najdłużej utrzymać wysoką temperaturę.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.



5%
rabatu na
pierwsze zakupy
w Herba-Farm.
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Dodatkowe korzyści: regularne promocje • oferty tylko dla Ciebie • dostaniesz informacje o nowościach w pierwszej kolejności

Nasi klienci kupili ostatnio:

© 2017 All rights reserved
iPKO PayU PayPal