Kontakt do nas: 505 010 919 sklep@herba-farm.pl
Szukaj
0
Twój koszyk jest pusty ...

Zobacz co możesz zrobić:

● Zaloguj się aby mieć możliwość wczytania wcześniej zapisanych koszyków.
● Skorzystaj z wyszukiwarki zaawansowanej.
Strona główna1 » Żywność2 » Oleje prozdrowotne3 » Vivio - Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 500ml

Vivio - Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 500ml

Vivio - Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 500ml

Producent:
Vivio - Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 500ml
Średnia ocena (0/5):
Średnia ocena 0/5
(Opinie 0)

  • Data ważności:
  • 30.04.2018
Produkt wiąże się z:

Nasza cena: 41,95 zł


62,95 zł

Koszt wysyłki już od: 12,40 zł (sprawdź)Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 12,40 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Produkt niedostępny (24h)

Chwilowo niedostępny





Dlaczego www.zielar.ski?

Szybkie płatności Płatnosci

Ekspresowa realizacja Dostawa

Darmowa dostawa od 200zł Darmowa

Dbamy o bezpieczeństwo Bezpieczenstwo


  • Opis produktu
  • Opinie (0)

Pozyskiwanie oleju następuje poprzez mielenie czarnych nasion, a następnie poddawanie ich delikatnemu wytłaczaniu na zimno. Sprawia ono, że olej odznacza się niezwykle wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Czarny kminek inaczej czarnuszka zwana też pieprzem ubogich, to małe, czarne kulki o ostrym smaku, stosowane niegdyś powszechnie jako przyprawa. Jest niezwykłą substancją naturalną znaną od tysiącleci ze swych niezwykłych wartości. Nazywany złotem faraonów. Egipcjanie, słynący ze stosowania wysokorozwiniętych metod leczenia, od zawsze bardzo cenili sobie małe czarne nasiona owej rośliny.

Ta niezwykła roślina ma ok. 50 cm wysokości, jej kwiaty są niebieskie lub białe z niebieskawo albo zielonkawo zabarwionymi końcówkami. Po przekwitnięciu czarny kminek, podobnie jak mak, tworzy niewielkie mieszki, zawierające czarne nasionka. Z tych nasion jest później pozyskiwany cenny olej.

STOSOWANIE:

Środek spożywczy: Wskazane jest picie oleju 2-3 łyżeczki dziennie. Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, zup, sosów, kasz, twarogu lub do smarowania pieczywa.

Kto powinien spożywać olej z czarnuszki:
– powinny spożywać osoby z trądzikiem i egzemą

– osoby, które uległy poparzeniom słonecznym

– osoby mające problem z wypadaniem włosów lub łamliwością paznokci

– osoby ze zniszczoną, przebarwioną, podrażnioną oraz starzejącą się skórą

– osoby ze stanami zapalnymi skóry


W kosmetyce:

Twarz: Zaleca się smarowanie nim twarzy raz w tygodniu.

Ciało: Może być stosowany do masażu, w celu rozluźnienia mięśni

Włosy: Wypadanie włosów – kilka kropli olejku dodać do szamponu i tym roztworem umyć włosy. Dla uzyskania lepszych efektów, należy wmasować kilka kropel olejku w skórę głowy przed umyciem, pozostawić na ok. 30 min, a następnie umyć włosy.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.


Nasi klienci kupili ostatnio:


5%
rabatu na
pierwsze zakupy
w Herba-Farm.
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Dodatkowe korzyści: regularne promocje • oferty tylko dla Ciebie • dostaniesz informacje o nowościach w pierwszej kolejności
© 2017 All rights reserved
iPKO PayU PayPal