Kontakt do nas: 505 010 919 sklep@herba-farm.pl
Szukaj
0
Twój koszyk jest pusty ...

Zobacz co możesz zrobić:

● Zaloguj się aby mieć możliwość wczytania wcześniej zapisanych koszyków.
● Skorzystaj z wyszukiwarki zaawansowanej.
Strona główna » Kosmetyki » Oleje Kosmetyczne i hydrolaty » Vivio - Olej z drzewa herbacianego esencja 25ml
Olej z drzewa herbacianego esencja 25ml - Vivio

Vivio - Olej z drzewa herbacianego esencja 25ml


Kod EAN: 5902115104985

2 osoby kupiły 2 produkty

Nasza cena: 14,95 zł


Koszt wysyłki już od: 7,50 zł (sprawdź)Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 14,00 zł
Paczkomaty24 - 12,00 zł
Paczka w RUCHU - 7,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Produkt dostępny (24h)

Do koszyka





Dlaczego nasz sklep zielarski?

Szybkie płatności Patnosci

Ekspresowa realizacja Dostawa

Darmowa dostawa od 250zł Darmowa

Dbamy o bezpieczeństwo Bezpieczenstwo


  • Opis produktu
  • Opinie (0)

Olejek nierafinowany

Olejek z drzewa herbacianego posiada przyjemny, aromatyczny zapach. Otrzymywany jest z liści drzewa występującego w Australii. Nazwa olejku, jak i samego drzewa, z którego jest produkowany, nie ma nic wspólnego z herbatą. Roślina została nazwana drzewem herbacianym przez kapitana Cooka, który na wzór Aborygenów używał jej liści do parzenia napoju zastępującego herbatę.

Dobroczynne działanie liści drzewa herbacianego wykorzystywane było przez Aborygenów, którzy używali ich do dezynfekcji i leczenia ran. W dzisiejszych czasach drzewo to jest uprawiane na szeroką skalę ze względu na duże zainteresowanie olejkiem eterycznym pozyskiwanym z tego surowca, który zawiera ponad 90 związków aktywnych.

Olejek herbaciany otrzymuje się w procesie destylacji z parą wodną świeżych liści i gałązek drzewa herbacianego. Charakteryzuje go świeży, ziołowy zapach oraz bezbarwny lub jasnożółty kolor.

Kosmetyki, w których skład wchodzi olejek z drzewa herbacianego są zwykle przeznaczone dla skóry tłustej, ze skłonnościami do zmian trądzikowych i rozszerzającymi się porami. 

 

 

Stosowanie

 

Wykorzystanie olejku z drzewa herbacianego w kosmetyce

  • do produkcji kremów, emulsji do twarzy
  • składnik toników, maseczek
  • dodatek do szamponów do włosów

 


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.



5%
rabatu na
pierwsze zakupy
w Herba-Farm.
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Dodatkowe korzyści: regularne promocje • oferty tylko dla Ciebie • dostaniesz informacje o nowościach w pierwszej kolejności

Nasi klienci kupili ostatnio:

© 2017 All rights reserved
iPKO PayU PayPal