Kontakt do nas: 505 010 919 sklep@herba-farm.pl
Szukaj
0
Twój koszyk jest pusty ...

Zobacz co możesz zrobić:

● Zaloguj się aby mieć możliwość wczytania wcześniej zapisanych koszyków.
● Skorzystaj z wyszukiwarki zaawansowanej.
Strona główna1 » Kosmetyki2 » Dla Niej ♀3 » Wanilia i cynamon Naturel mydło wpłynie 92% zawartość składniki pochodzenia naturalnego 500ml - Yope
Wanilia i cynamon Naturel mydło wpłynie 92% zawartość składniki pochodzenia naturalnego 500ml - Yope

Wanilia i cynamon Naturel mydło wpłynie 92% zawartość składniki pochodzenia naturalnego 500ml - Yope

Producent: Yope

  •  
  •  
Produkt wiąże się z:

Nasza cena: 15,95 zł


18,95 zł

Koszt wysyłki już od: 12,40 zł (sprawdź)Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 12,40 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Produkt dostępny (24h)
Do koszyka




Dlaczego nasz sklep zielarski?

Szybkie płatności Patnosci

Ekspresowa realizacja Dostawa

Darmowa dostawa od 200zł Darmowa

Dbamy o bezpieczeństwo Bezpieczenstwo


  • Opis produktu
  • Opinie (0)

Yope - Wanilia i cynamon Naturel mydło wpłynie 92% zawartość skł. pochodzenia naturalnego

Charakter zapachu: korzenny, słodki, smakowity.

Co pielęgnuje dłonie? Do mydła dodaliśmy naturalny ekstrakt ze strączków wanilii i cynamonowej kory. Pierwszy ma działanie przeciwzapalne i odmładzające. Drugi walczy z wolnymi rodnikami i zapobiega rozwojowi bakterii na skórze. Ich aromat pomaga się odprężyć, ale też delikatnie pobudza zmysły. Jakie jeszcze składniki zawiera kosmetyk?Dużą dawkę gliceryny roślinnej, która nawilża, uelastycznia i wygładza skórę. W składzie są także witamina B5 i alantoina łagodzące podrażnienia i wspomagające regenerację naskórka.

Czego nie ma? Mydło w płynie Wanilia cynamon nie zawiera parabenów, silikonów, barwników, SLES-u i SLS-u.

Cinnamomum Zeiyanicum

(Cynamonowiec Cejloński)

Funkcje dodatkowe

Ekstrakt z kory cynamonu ma działanie antyrodnikowe, antybakteryjne.

Naturalne występowanie

Cynamonowiec cejloński, drzewo z rodziny wawrzynowatych pochodzi z tropikalnych obszarów Azji Południowej (Sri Lanka, Indie, Birma). Obecnie rośnie również w Afryce, Ameryce Południowej i Środkowej.

Vanilla Planifolia

(Wanilia Płaskolistna)

Funkcje dodatkowe

Ekstrakt ze strączków wanilii ma właściwości zmiękczające, wygładzające i przeciwzapalne.

Naturalne występowanie

Gatunek pnącza z rodziny storczykowatych. Rośnie dziko w lasach tropikalnych w Ameryki Południowej i Środkowej.

Jak wybieramy zapachy?

To nasz ulubiony etap produkcji, poświęciliśmy mu sporo czasu. Chcieliśmy, żeby mydła i środki czystości Yope pod każdym względem wyróżniały się spośród innych. Zadbaliśmy, by pachniały naturalnie, przyjemnie i oryginalnie.  Wąchaliśmy setki kompozycji aromatycznych, wybraliśmy spośród nich zaledwie kilka. Niektóre wystarczyło dodać do kosmetyków, inne nie komponowały się dobrze z pozostałymi składnikami. Nie poddawaliśmy się, jeśli zapach był dobry, od nowa opracowywaliśmy recepturę mydła. Chcieliśmy, żeby te, których używa się w kuchni pachniały apetycznie i usuwały z dłoni nieprzyjemne aromaty np. cebuli, ryb, czosnku. Mydła w płynie przeznaczone do stosowania w łazience przede wszystkim odświeżają, ale uznaliśmy, że nie zaszkodzi, jeśli ich używanie będzie sprawiało przyjemność. Kompozycje zapachowe środków czystości dobraliśmy tak, żeby nie były zbyt intensywne i kojarzyły się z … czystością.

INCI:

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Verbena Officinalis Flover/Leaf Extract, Cetyl Betaine, Decyl Glucoside, Coco-Glucoside, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Lactic Acid, Limonene, Citral, Allantoin, Panthenol, Linalool, Geraniol, Benzyl Benzoate, Citronellols, Hexyl Cinnamal.

Lista składników używanych w mydłach

 

Składnik

 

 

Jak działa dodany do kosmetyków Yope?

 

 

Naturalne zaletyCechy charakterystyczne
GLYCERIN (gliceryna)Nawilża skóręSkładnik naturalny, otrzymywany przez zmydlanie tłuszczów roślinnych, głównie oleju kokosowego. Jakość dodawanej przez nas gliceryny jest zgodna z Farmakopeą Europejską (kondeks apteczny) – Ph. Eur.Gliceryna jest bezbarwną i bezzapachową oleistą cieczą, której cząsteczki są tak małe, że bez problemu przenikają przez naskórek do przestrzeni międzykomórkowych. Pozostają tam nawet do 24 h i przyciągają cząsteczki wody, nie pozwalając im zbyt szybko wyparować. Dzięki temu gliceryna tak skutecznie:

– nawilża, wygładza skórę
i poprawia jej elastyczność,

– zapobiega pierzchnięciu,

– wspomaga naturalną regenerację.

PANTHENOL

(pantenol)

Przyspiesza gojenie się skóry, nawilża ją
i wspomaga regenerację, łagodzi podrażnienia.
Pantenol, choć uzyskuje się go w procesie chemicznym, jest doskonale zgodny ze skórą. Używa się go nie tylko w kosmetyce, również w medycynie m.in. w preparatach na oparzenia słoneczne czy termiczne. Po przeniknięciu w głąb skóry pantenol zmienia się w witaminę B5 (czyli kwas pantotenowy), która naturalnie występuje m.in. w skórze, włosach, paznokciach.Cząsteczki pantenolu są tak małe, że bez problemów przenikają przez naskórek. Już po przemianie w witaminę B5 działają:
– przeciwzapalne, łagodząco,
– przyspieszają regeneracje uszkodzonego, osłabionego naskórka,- wygładzają go,- mają zdolność przyciągania wilgoci, więc zapobiegają przesuszeniu skóry.Pantenol dodany do szamponu czy odżywki do włosów wzmacnia je wygładza, zapobiega rozdwajaniu się końcówek, działa ochronnie.W kosmetykach do paznokci wzmacnia, uelastycznia płytkę, przyspiesza regenerację.
LACTIC ACID

(kwas alfa-hydroksypropionowy,

kwas mlekowy)

Przywraca skórze właściwy poziom kwasowości (pH), lekko złuszcza, nawilża.Składnik, który używany jest w kosmetyce powstaje w procesie fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych z rodzaju Lactobacillus. Jednak kwas mlekowy występuje też w naszym organizmie. To m.in. jeden ze składników naturalnego czynnika nawilżającego (NMF), który dostarcza wilgoci skórze.Kwas mlekowy należy do tzw. kwasów AHA ( alfa-hydroksylowych). Ma dosyć duże cząsteczki, dzięki czemu nie wnika zbyt głęboko w skórę i niepotrzebnie jej nie podrażnia.
W naturze występuje w kwaśnym mleku, jogurtach, żurku, kiszonej kapuście i ogórkach. Dodany do kosmetyków:– złuszcza zrogowaciały naskórek, co ułatwia przenikanie substancjom nawilżającym, odmładzającym etc.,– nawilża naskórek,– wygładza go i delikatnie rozjaśnia,– zapobiega łuszczeniu się skóry,– ma działanie antybakteryjne.
ALLANTOIN

(alantoina)

Przyspiesza gojenie naskórka,

zmiękcza go

wygładza, nawilża, wspomaga

regenerację.

Alantoina jest pochodną mocznika, w naturze występuje m.in.
w żywokoście lekarskim, korzeniach fasoli, soi.Stosowana w kosmetyce uzyskiwana jest chemicznie. To substancja wyjątkowo dobrze tolerowana przez skórę. Nie podrażnia nawet dzieci i osób o cerze wrażliwej. Alantoiny używa się też w medycynie jest m.in.
ważnym składnikiem preparatów przyspieszających gojenie się skaleczeń, powierzchownych otarć, oparzeń, blizn.
Dodana do kosmetyków alantoina:

– przyspiesza regenerację naskórka, wspomaga szybsze gojenie się ran, otarć,

– zmiękcza i wygładza skórę.

– zmniejsza zaczerwienienie i podrażnienie skóry (m.in. spowodowane używaniem zbyt silnych detergentów).

SODIUM LAUROYL SARCOSINATEŁagodny detergent, wspomaga powstawanie piany.Uzyskiwany chemicznie jest pochodną kwasów tłuszczowych i sarkozyny (aminokwasu, naturalnie występującego w organizmie). Nie podrażnia skóry ani oczu, ulega biodegradacji.Zazwyczaj używany jest jako detergent „pomocniczy,” który ma złagodzić działanie silnych, drażniących detergentów Np. SLS, SLES). Ma doskonałe właściwości myjące nawet w twardej wodzie.
DECYL GLUCOSIDE (glukozyd decylowy)Łagodny składnik myjący i spieniający, zastępuje drażniące, silne detergenty (SLS, SLES).Glukozyd decylowy to składnik o pochodzeniu roślinnym (uzyskuje się go z oleju kokosowego i glukozy kukurydzianej). Jest zaakceptowany przez Ecocert i BDIH do stosowania w naturalnych i organicznych kosmetykach. Często dodawany do ekologicznych i organicznych preparatów dla dzieci. Ulega biodegradacji.Glukozyd decylowy ma skuteczne, ale wyjątkowo łagodne działanie myjąco-spieniające. Nie podrażnia nawet delikatnej i wrażliwej skóry. Ma dobre właściwości myjące także w twardej wodzie.

.

COCO-GLUCOSIDE (kokoglukozyd)Delikatna substancja myjąca, wspomaga tworzenie się piany.Składnik pochodzenia naturalnego, uzyskiwany z oleju kokosowego i cukru,

zaakceptowany przez Ecocert i BDIH do stosowania w kosmetykach naturalnych i organicznych. Ulega biodegradacji.

Dodany do kosmetyków myjących kokoglukozyd delikatnie
i skutecznie oczyszcza skórę, dobrze się pieni.
GLYCERETH-2 COCOATESubstancja myjąca, spieniająca, ułatwia łączenie się różnego rodzaju składników kosmetyku (np. oleistych z rozpuszczanymi w wodzie).Przyjazny skórze składnik, nie wysusza jej i nie podrażnia. Ulega biodegradacji.W kosmetykach do mycia ciała i włosów odpowiada za ich jednolitą konsystencję, ułatwia tworzenie się piany. W kontakcie ze skórą nie podrażnia, nie uszkadza naturalnej warstwy lipidowej.
COCAMIDOPROPYL BETAINE (Kokamidopropylobetaina)

 

Naturalny składnik wspomagający tworzenie się piany.Substancja uzyskiwana z oleju kokosowego, nie drażni skóry, jest biodegradowalna.W kosmetykach do mycia ciała i włosów odpowiada za powstawanie piany, łagodzi działanie drażniące silnych detergentów.
CETYL BETAINESkładnik myjący, wspomagający tworzenie się piany.Substancja uzyskiwana ze składników naturalnych, nie podrażnia skóry, ulega biodegradacji.Dodawana do kosmetyków skutecznie oczyszcza skórę i włosy, odpowiada za tworzenie się piany.
SODIUM BENZOATE (sól sodowa kwasu benzoesowego)

 

Naturalny konserwant, zapewniający trwałość i bezpieczeństwo kosmetyku.Konserwant występujący w naturze.W postaci anionu benzoesanowego znajdziesz go m.in. w jagodach, żurawinie, borówkach, śliwkach, cynamonie.

Instytucje certyfikujące (Ecocert, Cosmebio) zezwoliły na stosowanie soli sodowej kwasu benzoesowego w ograniczonym stężeniu w kosmetykach naturalnych i organicznych. Jest to także konserwant spożywczy. Nie kumuluje się w organizmie.

Substancja zabezpiecza kosmetyki przed rozwojem drożdżaków i pleśni. Dodany do preparatu zapobiega też nadkażeniu bakteryjnemu, które możesz spowodować np.wprowadzając mikroby dłońmi przy pobieraniu porcji kosmetyku. Użyty we właściwym stężeniu nie podrażnia skóry.
POTASSIUM SORBATE (sorbian potasu)Naturalny konserwant, zapewniający trwałość i bezpieczeństwo kosmetyku.Substancja występująca naturalnie w owocach jarzębiny.

W ograniczonym stężeniu dozwolona przez instytucje certyfikujące (Ecocert, Cosmebio) do stosowania w kosmetykach naturalnych i ekologicznych.

Sorbian potasu używany jest w kosmetykach kolorowych oraz pielęgnacyjnych do skóry i włosów. Substancja ogranicza rozwój drożdży, pleśni i bakterii, za wyjątkiem pożytecznych dla organizmu bakterii kwasu mlekowego. Bezpieczna dla skóry, używana w odpowiednim stężeniu nie powoduje podrażnień.

Pojemność: 500ml / Butelka z pompką

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.


Nasi klienci kupili ostatnio:


5%
rabatu na
pierwsze zakupy
w Herba-Farm.
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Dodatkowe korzyści: regularne promocje • oferty tylko dla Ciebie • dostaniesz informacje o nowościach w pierwszej kolejności
© 2017 All rights reserved
iPKO PayU PayPal