Kontakt do nas: 505 010 919 sklep@herba-farm.pl
Szukaj
0
Twój koszyk jest pusty ...

Zobacz co możesz zrobić:

● Zaloguj się aby mieć możliwość wczytania wcześniej zapisanych koszyków.
● Skorzystaj z wyszukiwarki zaawansowanej.
Strona główna » Zdrowie » Włosy, skóra i paznokcie » Olej kokosowy nierafinowany extra virgin – Vivio
Olej kokosowy nierafinowany extra virgin 200ml – Vivio

Olej kokosowy nierafinowany extra virgin – Vivio


Kod EAN: 5902115105050

7 osób kupiło 7 produktów

  • Olej kokosowy dobry na wszystko:
  •  
    • w kuchni nadaje egzotyczny smak
    • zawartość tłuszczów nasyconych równoważy duża wydajność i wysoka temperatura dymienia
    • do stosowania solo i w rozcieńczeniu na skórę i włosy
    • łagodzi podrażnienia, działa antybakteryjnie, nawilża

Nasza cena: 13,95 zł


19,95 zł

Koszt wysyłki już od: 7,50 zł (sprawdź)Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 14,00 zł
Paczkomaty24 - 12,00 zł
Paczka w RUCHU - 7,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Produkt dostępny (24h)

Pojemność
200ml
500ml
900ml
Do koszyka





Dlaczego nasz sklep zielarski?

Szybkie płatności Patnosci

Ekspresowa realizacja Dostawa

Darmowa dostawa od 250zł Darmowa

Dbamy o bezpieczeństwo Bezpieczenstwo


  • Opis produktu
  • Opinie (0)

Olej kokosowy extra virgin – niezwykła wszechstronność zastosowań

 

Extra virgin, czyli z pierwszego tłoczenia, najczystszy i najbogatszy w korzystne składniki. Nie tylko oliwa, ale również olej tłoczony z miąższu kokosa może być tej klasy. Najlepszy olej kokosowy nietrafinowany ma bardzo przyjemny zapach i smak, a jego pozytywnym właściwościom nie ma końca. To produkt uniwersalny – do zastosowań kulinarnych i kosmetycznych.


Olej kokosowy – właściwości i zastosowanie
 

Olej kokosowy extra virgin ma wyraźne kokosowy smak i zapach. To sprawia, że stosowany w kuchni idealnie nadaje się do słodkich naleśników oraz do dań np. kuchni tajskiej. Z kolei jego użycie na twarz, ciało i włosy to czysta przyjemność. Olej kosmetyczny bogaty jest w średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, zawiera też witaminy B, C i E. Dzięki swojemu składowi, mimo iż jest on obfity w tłuszcze nasycone, jego konsystencja po podgrzaniu jest bardzo rzadka i szybko wchłania się w skórę. Dlatego olej kokosowy może być stosowany w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Dodatkowo łagodzi podrażnienia i stany zapalne oraz działa antybakteryjnie. Używany jako maska lub serum na dłonie lub stopy pięknie wybiela i wzmacnia paznokcie. Natomiast włosy pomaga chronić przed szkodliwymi czynnikami, uszkodzeniami i przesuszeniem.


Jak stosować?
 

W kuchni: niewielką ilością oleju stosuj do smażenia, duszenia lub pieczenia.

Na skórę: rozgrzej porcję oleju w dłoniach i nałóż bezpośrednio na skórę lub wymieszaj z innymi olejami. Może posłużyć do zmywania makijażu metodą olejową.

Na włosy: nałóż około łyżki podgrzaniu do rozpuszczenia oleju na włosy przed myciem, dodaj do maski po myciu lub zastosuj parę kropel jako serum ujarzmiające loki i chroniące końcówki.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.



5%
rabatu na
pierwsze zakupy
w Herba-Farm.
 
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail
Dodatkowe korzyści: regularne promocje • oferty tylko dla Ciebie • dostaniesz informacje o nowościach w pierwszej kolejności

Nasi klienci kupili ostatnio:

© 2017 All rights reserved
iPKO PayU PayPal